(VIDEO) BIDEN RAZGOVARAO S PREMIJEROM AUSTRALIJE PA SE NIJE MOGAO SJETITI KAKO SE ZOVE: “Onaj tip tamo dolje…”

Extra

Čini se da je američki predsjednik Joe Biden zaboravio s kim je razgovarao u srijedu navečer kada je samo na nekoliko sekundi skrenuo pogled sa svojih pripremljenih bilješki i obratio se australijskom premijeru Scottu Morrisonu kao “onom tipu down under” (“That fella down under”) pri čemu je “Down under” (“dolje ispod”) u engleskom govornom području uobičajeni termin za Australiju.

Trenutak demencije je uslijedio tijekom razgovora dvojice čelnika s britanskim premijerom Borisom Johnsonom u kojoj se detaljno opisuje obrambeni sporazum koji su postigli dugogodišnji saveznici kako bi Australiji pomogli u nabavci podmornica na nuklearni pogon.

“Hvala vam Boris (Johnson) i želim se zahvaliti … tom tipu Down Under”, rekao je Biden okrenuvši se prema velikom ekranu na kojem je bio Morrison. “Hvala puno prijatelju… cijenim to premijeru.”

Korisnici društvenih medija zgrozili su se a potom opisali Bidena kao “beznadnog”, “neugodnog” i nedoraslog zahtjevima posla.

 

Twitter hashtag #THATFELLOWDOWNUNDER je ubrzo uslijedio uz razne komentare kojima su mediji popratili taj događaj: Britanski političar Nigel Farage, “otac Brexita”, je pod tim hashtagom prokomentirao: “Joe Biden je obična stara budala, nije dorastao poslu.”

Poznata autorica i politička komentatorica Alexandra Marshall je pak napisala, “Ovo je vjerojatno prvi put u povijesti SAD da srljamo u veliki geopolitički konflikt s predsjednikom koji nije u stanju upamtiti imena svojih saveznika”.

 

 

Jedan od duhovitijih komentara možete vidjeti dolje: Biden se okreće prema Morrisonu i kaže, “Boris, zaboravio sam svoju lozinku za Netflix”; Boris mu s drugog ekrana odgovara “To je Scotty”.

Objava (VIDEO) BIDEN RAZGOVARAO S PREMIJEROM AUSTRALIJE PA SE NIJE MOGAO SJETITI KAKO SE ZOVE: “Onaj tip tamo dolje…” pojavila se prvi puta na Portal Priznajem.