VIDOVIĆ-KRIŠTO: “MARIĆ SE DRSKO RUGA HRVATSKIM ZAKONIMA I EUROPSKIM STANDARDIMA”

Extra

Nezavisna saborska zastupnica Karolina Vidović Krišto prozvala je u četvrtak ministra financija Zdravka Marića da se, vezano za aferu s jahtom na kojoj je ljetovao, drsko ruga hrvatskim zakonima i europskim standardima te otvoreno vrijeđa hrvatske građane.

“Afera s jahtom, u kojoj je Marić uhvaćen, nije prva afera Zdravka Marića, već je još jedan dokaz načina na koji vladaju Marić i ova Vlada, a to je otvoreno pogodovanje moćnicima i rigorozno postupanje prema običnim građanima”, poručila je Vidović Krišto na konferenciji za novinare u Saboru.

Istaknula je da vladajuće strukture u Hrvatskoj krše zakone, prilagođavaju ih svojim potrebama ili jednostavno ignoriraju i time uzrokuju korupciju, siromaštvo i nepravdu koji dominiraju hrvatskim društvom.

Zajednički nazivnik za način upravljanja vladajućih struktura jest netransparentnost, rekla je. “Tako taj ministar Marić najprije kaže da neće reći čija je jahta, pa onda – da će razmisliti hoće li reći, da bi nakon nekoliko sati otkrio identitet svog navodnog prijatelja”, navela je zastupnica.

Taj je identitet, tvrdi Vidović Krišto, potvrdio da je vladajuća struktura međusobno uvezana, da između “Plenkovićevog HDZ-a i SDP-a i njihovih satelita nema razlike, a da su ideološka lamentiranja samo dimna zavjesa za nečasne rabote koje rade”.

Smiješnima i apsurdnima ocijenila je tvrdnje da ministar financija, koji je nadređen Poreznoj upravi i Uredu za sprječavanje pranja novca, ne može utjecati na poduzetnika.

“Upravo obitelj Pavičić ima poslove s poreznim oazama i to je upravo nadležnost Marićevog ministarstva. Njegove tvrdnje o nepostojanju mogućnosti pogodovanja uvreda su zdravog razuma. Međutim, ministar Marić pripada strukturi ljudi za koje istina, uljuđenost ili poštivanje zakona ne igraju nikakvu ulogu”, navodi Vidović Krišto.

Ministar Marić, premijer Andrej Plenković i ostali moćnici, dodaje, smatraju da je normalno stanje manipulirati hrvatske građane, primjenjivati zakone selektivno te se osobno bogatiti i omogućavati bogaćenje uskom broju odabranih, a da se građani s tim stanjem moraju pomiriti.

Po Plenkoviću i Mariću mi Hrvati smo građani drugog reda u EU. Ali poručujem im da gospoda taj film više ne će gledati”, naglašava zastupnica.

 

Objava VIDOVIĆ-KRIŠTO: “MARIĆ SE DRSKO RUGA HRVATSKIM ZAKONIMA I EUROPSKIM STANDARDIMA” pojavila se prvi puta na Portal Priznajem.