“Vjera vas opominje” UZVICI NA PARADI PONOSA U Sarajevu (VIDEO)

Extra

“Ovo je Bosna” ” Ne u našem gradu” ” Narod Vas neće” ” Ne u našoj Državi” – jedni su od uzvika koji su se danas mogli čuti u Sarajevu.

Nedavno osnovana bosanska narodna stranka “VJERA.NAROD.DRŽAVA.”, uputila je pismo bosansko-hercegovačkim LGBT Udruženjima i organizatorima parade koja će se održati danas 14. 08. U pismu su pozvali da odustanu od održavanja parade navodeći nekoliko argumentovanih razloga zašto bi to trebali uraditi.

Na pismo nisu dobili odgovor

Evo i nekih od razloga za koju su vjerovali da bi ih trebalo razmotriti, razloga za prijedlog o otkazivanju najavljene povorke.

Između ostalog, istakli su:

– Nas ne zanimaju vaše osobne sklonosti na polju intime, privatnosti, maštovitosti, emocija, nagona, sve je to još i najsporednije u ovom listanju. Ali zanima nas javni prostor. Na ulicama ima mnoštvo male djece koja ne treba da budu izložena prizorima, transparentima i egzibicijama što asociraju na seκsuaΙne akte općenito, a pogotovo hοmοseκsualne. Sve to može djelovati zbunjujuće na njih ili čak traumatično. Sebično je očekivati ili tražiti od roditelja i staratelja da sklanjaju svoju djecu sa javnih prostora samo radi vašeg defilea.

– Vaši predstavnici, lobisti i sponzori su prethodnih godina, i ne samo u BiH, znali istaći kako vi zapravo samo želite ista prava kao i svi drugi, odnosno ‘ljudska prava’ kako se to popularno danas kaže, i gdje spada i gdje ne spada. Ostaje nejasno na koja se sve prava misli, jer pojedinačno ionako imate prava poput većine ostalih. Imate zaposlenja, hobije, putovanja, način ishrane, privatne zabave, karijere.. Međutim, javna promocija ηυdizma, čulnih devijacija ili istospοΙno usvajanje djece, nisu ljudsκa prava, naveli su iz stranke.

Danas su članovi stranke “VJERA.NAROD.DRŽAVA” izašli na skup u Sarajevu.

POGLEDAJTE VIDEO: