ZVEZDA NEĆE DINAR DA DA: Kreće šou oko Falka

Extra
Marko Petrović odgovorio italijanskom klubu koji potražuje od crveno-belih milion evra, kamate i penale

Operativni direktor FK Crvena zvezda Marko Petrović, ne spori dug prema Lećeu za Filipa Falka, ali tvrdi da crveno-beli ineće izvršiti plaćanje do konačne presude Suda za arbitražu u sportu (CAS).

– Prethodnih godinu ipo dana je jako težak period globalno za fudbal. Procenjeni gubici klubova samo u 2020. godini od strane FIFA iznose 14 milijardi dolara. Minus u fudbalskom sistemu je doveo do pada tražnje za igračima kao i opšte krize likvidnosti među klubovima koji međusobno kasne sa izmirenjem obaveza – stoji u pisanoj izjavi operativnog direktora Crvene zvezde Marka Petrovića, koji dodaje:

– Na današnji dan Crvena zvezda ima potraživanja od nepunih 3.000.000 evra od čega je preko milion dospelo na naplatu. Za veći deo istih smo utužili druge klubove pred FIFA i CAS.

Potom je Marko Petrović potanko objasnio situaciju oko Filipa Falka i Lećea, koji od Crvene zvezde potražuje 1.000.000 evra, plus kamate i penale.

– Za transfer Falka Crvena zvezda je prvobitno imala docnju u plaćanju upravo zbog kašnjenja u naplati planiranih priliva. U tom momentu smo imali nenaplaćena dospela potraživanja od još većeg broja klubova iz više zemalja. Italijanski klub je odmah istakao potraživanje za penale zbog kraćeg kašnjenja koje nismo prihvatili. Iz tog razloga do konačne presude CAS-a po tom pitanju plaćanje nećemo izvršiti jer se ne slažemo sa potraživanjem koje je italijanski klub istakao. Koristimo sve pravne instrumente da zaštitimo Klub u ovom momentu posebno od slučajevima kada druga strana pokušava neosnovano da iskoristi nastalu situaciju i ne pokazuje minimalnu poslovnu etiku dobrog privrednika i poslovnog partnera – naveo je operativni direktor Crvene zvezde.

Kurir sport