BANKA HITNO UPOZORILA GRAĐANE! Kruži nova PREVARA U SRBIJI, ukoliko vam stigne poruka OVE sadržine, brišite odmah! (FOTO)

Extra

Svim korisnicima usluga Raiffeisen banke stiglo je obaveštenje da se pozivaju građani kako bi potvrdili svoje podatke, a ako ne urade isto, račun će im biti blokiran.

Takođe, iz banke navode da je poruka poslata nasumično, što znači da je poslata i građanima koji nisu klijenti Raiffeisen banke.
U saopštenju banke se navodi da prevarna poruka sadrži link na kojem je navodno potrebno uneti svoje podatke.

– Molimo Vas da obratite pažnju ukoliko dobijete poruku sa ovakvim sadržajem, jer ona nije potekla od Raiffeisen banke niti je deo aktivnosti koje banka preduzima prema svojim klijentima – navodi se u saopštenju.

naslov poruke je “Verifikacija nije završena”,

– pošiljalac je naveden kao “Rbb”, dok se kao njegova i-mejl adresa pojavljuju adrese u Bugarskoj (sa domena .bg), pojedine adrese u Srbiji (sa domena rbb.rs), kao i adresa info[@]rolraiffesenmoja.com
– od primaoca se traži da klikne na link naslovljen sa “log in sada” ili na link “Možete deblokirati svoj nalog klikom ovde!”

– link vodi na stranicu koja nije na domenu @raiffeisenbank.rs.

Svi mejlovi se šalju na ćirilici.

U pitanju je pokušaj prevare i zloupotrebe podataka koje klijent dostavi, te iz banke mole da ne postupate na način koji vam se sugeriše u prevarnoj poruci. Banka je preduzela sve raspoložive mere u cilju rešavanja ovog problema.

– Takođe koristimo priliku da Vas podsetimo da Raiffeisen banka nikad neće zahtevati Vaše podatke niti njihovo ažuriranje putem i-mejl poruka sa nepoznatim linkovima. Svi linkovi u porukama koje dobijate od banke vode na domen raiffeisenbank.rs ili Vam sugerišu komunikaciju preko nekog od zvaničnih kanala banke. Za sve dodatne informacije ili pomoć, na raspolaganju Vam je naš Kontakt centar na broju telefona 011/3202-100 – saopštili su iz banke.

Izvor: Srbijadanas.com