BAUK ZAVAPIO: Pa mi se raspadaom, što će ostati od SDPa?

Extra

SDP-ov Arsen Bauk bio je gost N1 Studija uživo i govorio je o previranjima u Klubu zastupnika SDP-a oko izbačenih članova stranke.

Bauk je podsjetio da o statusu članova SDP-a odlučuju tijela SDP-a, a o statusu zastupnika u Klubu odlučuje Klub.

“Klub mora primiti na znanje odluku predsjedništva stranke. Klub ima dva izbora. Jedan je da tu odluku provede, a drugi je da zatraži od Glavnog odbora da preispita tu odluku. Ali odluku Glavnog odobra više ne može preispitivati. I dalje vjerujem da ćemo ostati u sastavu 28 zastupnika, ako je preoptimistično da budu 32”, rekao je Bauk.

Kaže da ako 4 zastupnika izbačena iz stranke sada i osnuju svoj klub, oni će imati jednaka ako ne i veća prava nego što imaju sada.

“Apsurdno je da se može dogoditi da nakon lokalnih izbora u stranci u Zagrebu, budu izabrani ljudi koji žele da četvero zastupnika budu članovi stranke i ne postoji nikakva statutarna zapreka da se oni prime. Zbog toga bi bilo dobro da svi spuste malo loptu na zemlju i da se traži od Glavnog odbora da donese odluke”, ističe.

Postavlja se pitanje, govori Bauk zašto su članovi isključeni i tko je donio tu odluku.

“U raspravi na Glavnom odboru sudjeluje više od 100 ljudi. To više nije uski krug oko predsjednika. Moje pitanje kolegama koji su isključeni – gdje se vi mislite vratiti ako se mi raspadnemo? Ako ste vi veliki esdepeovci i želite dobro SDP-u, gdje se vi mislite vratiti? Lako za vas četiri, ali ako još 10 ili 12 vaših kolega u Saboru natjerate da se suprotstave odluci glavnog tijela stranke, a to ponavljam nije predsjedništvo nego Glavni odbor – onda mi u stvari smo došli do toga da je to jedno potpuno iracionalno i besmisleno smanjivanje Kluba zastupnika”, kazao je Bauk.

Objava BAUK ZAVAPIO: Pa mi se raspadaom, što će ostati od SDPa? pojavila se prvi puta na Portal Priznajem.