“Dolazim i ja u vjenčanici, JER PLAĆAM pola svadbe”

Extra

Buduća mlada se naljutila na svoju buduću svekrvu zbog  plana koji je svekrva isplanirala da sprovede.

Naime, svekrva je odlučila ne samo da obuče bijelo na poseban dan svog sina – već želi da dođe u vjenčanici u kojoj se ona udala. Mlada se, nakon što je to saznala, oglasila na društvenim mrežama i pitala za savjet, te ujedno priznala kako je ostala bez teksta.

“Ova žena je jednostavno nezamislivo pοdla i dvolična… Nisam ovo još rekla svom vjereniku jer je apsolutni mamin sin i ne želi nikakvu dramu”, napisala je mlada.

Situaciju je podijelila na “Redditu”, a jedan korisnik je mladoženjinu majku nazvao “najgorom svekrvom koju je ikada vidio”

Mlada je podijelila poruke između svekrve i nje, gdje je u početku pitala svekrvu kakvu je haljinu kupila za vjenčanje.

“Sigurna sam da je zadivljujuća”, napisala je u poruci koju je poslala svekrvi. Ali, svekrva je grubo odgovorila: “Već si je vidjela”. Nisam li ti prošli vikend pokazala svoj album sa vjenčanja?”

Mlada joj je na to odgovorila: “Žao mi je, ne želim da ispadnem nepristojna ili bilo šta drugo, ali planirate da obučete svoju vjenčanicu na naše vjenčanje? Mi bismo mogli da vam pomognemo da pronađete sličnu koja odgovara našim planiranim bojama”.

Svekrva je tada izgubila živce:

“Ne igraj sa mnom ove igre. To je vjenčanje mog sina i ja plaćam više od polovine. Nosiću koju god haljinu želim i ako imaš nešto da mi kažeš o tome, pa, srećno tvojoj porodici, jer Bog zna da su previše sirοmašni da bi priuštili ovo vjenčanje pošto ja već plaćam više od pola. Nemoj da si se usudila, niti pomislila da pokušaš da mi pokvariš ovaj trenutak”, upozorila je.

Svekrva je i dodala: “Znaš da se ostala moja djeca neće vjenčati tokom mog života i ovo je jedino vjenčanje moje djece na kom ću biti i ja”.

Korisnici “Reddita” bili su zapanjeni a jedan je komentarisao:

“Svaki gost će da gleda u svekrvu i pita se šta nije u redu s njom… Samo će pred svojom porodicom i prijateljima ispasti kao psihopata”.

Druga je dodala: “Mislim da kada bi me moja svekrva nazvala pogrdnim imenom više nikada ne bih razgovarala s njom”.

Drugi su pak zahtijevali da potpuno otkaže vjenčanje ako se njen budući muž ne suprotstavi majci i zaΒrani joj dolazak na vjenčanje u svojoj vjenčanici, piše Mirror.