FAUCI traži obvezno cijepljenje za školsku djecu, Amerikanci mu sve manje vjeruju

Extra

Anthony Fauci, glavni američki stručnjak za zarazne bolesti, rekao je u nedjelju da podupire obavezno cijepljenje školske djece protiv covida-19, u trenutku kada delta varijanta koronavirusa jako povećava broj slučajeva zaraze u SAD-u.

“Vjerujem da je zahtjev da školska djeca budu cijepljena dobra ideja”, rekao je Fauci za CNN-ov program “State of the Union”. “To radimo već desetljećima, zahtijevajući cijepljenje protiv dječje paralize, ospica, zaušnjaka, rubeole i hepatitisa”, naglasio je.

U ovom trenutku, djeca ispod 12 godina još se ne cijepe protiv covida-19.

Ali Fauci je u drugom intervjuu rekao da bi do početka listopada trebalo biti dovoljno podataka da Američka uprava za hranu i lijekove (FDA) razmotri i cijepljenje ispod te dobi.

“Mislim da postoje razumni izgledi” da Pfizer-BioNTech ili Moderna dobiju dopuštenje FDA za cijepljenje djece ispod 12 godina, naglasio je Fauci, direktor Nacionalnog instituta za alergije i zarazne bolesti i glavni medicinski savjetnik Bijele kuće u utorak.

Kako se djeca počinju vraćati u škole, povećanje broja slučajeva koronavirusa već je dovelo do određenih problema.

Deseci škola moralo je odgoditi početak nastave ili se zatvoriti nakon što je nastava već počela, najviše na jugu zemlje, epicentru aktualnog povećanja slučajeva, području gdje je procijepljenost stanovništva među najnižima u zemlji.

Fauci je tvrdio da će virus nestati kad se većina građana cijepi,  i zagovornik je obaveznog cijepljenja.

Manje od polovice Amerikanaca sada ima pozitivno mišljenje o dr. Anthonyju Fauciju, iako većina i dalje želi slijediti savjete stručnjaka za COVID-19 o suočavanju s pandemijom.

Najnovije nacionalno telefonsko i internetsko istraživanje Rasmussen Reportsa pokazuje da 44% odraslih Amerikanaca ima povoljan dojam o Fauciju, uključujući 27% čiji je pogled na njega vrlo povoljan. Četrdeset dva posto (42%) gleda na Faucija nepovoljno, uključujući 29% čije je mišljenje o njemu vrlo nepovoljno. Četrnaest posto (14%) nije sigurno.

Objava FAUCI traži obvezno cijepljenje za školsku djecu, Amerikanci mu sve manje vjeruju pojavila se prvi puta na Portal Priznajem.