HEP POTVRDIO DA JE TOMAŠEVIĆ LAGAO: “Grad nam je naredio da uklonimo mural”

Extra

NEZADOVOLJNI Zagrepčani i branitelji sinoć su se okupili ispred precrtanih murala na zagrebačkom Laništu, a stigli su i Bad Blue Boysi, koji su izradili novi mural.

Građani su se počeli spontano okupljati nakon što su s trafostanice uklonjena četiri murala, od kojih su dva bila posvećena Vukovaru.

Bad Blue Boysi su kazali da imaju dozvolu HEP-a za crtanje novog murala. Druga dva murala bila su posvećena Dinamu i generalu Praljku, a upravo zbog Praljka je jedana zastupnik platforme “Možemo” zatražio uklanjanje murala jer se radi “o osuđenom ratnom zločincu”.

“Uklanjanje murala nam je naložio Grad Zagreb”

O tome se sada oglasio i HEP. U priopćenju ističu da im je uklanjanje murala naložio – Grad Zagreb.

Bujanec i Karačić već prezentirali dokumente

Velimir Bujanec je sinoć u Bujici već prezentirao dokaze kako je laž da je HEP odlučio ukloniti grafite – to je bila odluka grada, i ne samo to, nije se radilo o “pritužbi građana” nego njihovog člana:

Bujanec je na Facebooku napisao:

TOMAŠEVIĆ JE KRIVNJU ZA UKLANJANJE MURALA BBB-a POKUŠAO SVALITI NA HEP, ALI BUJICA IMA DOKUMENT KOJI DOKAZUJE DA JE LAGAO:

Nalog je izdao komunalni redar iz Gradskog ured za prostorno uređenje, na zahtijev predsjednika Vijeća Gradske četvrti Novi Zagreb – Zapad, Tomislava Vukoje iz platforme Možemo!

Tomislav Tomašević i drugovi iz Možemo danas su tijekom zasjedanja Gradske skupštine Grada Zagreba krivnju za uklanjanje murala BBB-a u Novom Zagrebu, pokušali svaliti na HEP. Dio oporbe, uključujući i Most, nasjeo je na tu priču, međutim, Bujica ima ekskluzivne dokumente i e-mail korespodenciju koja dokazuje posve suprotno!
Komunalna redarka Tatjana Banek iz nadležnog gradskog ureda, potpisala je nalog za uklanjanje murala još 09. listopada ove godine. HEP-u su naložili da u roku od 10 dana po primitku naloga, sa svoje trafostanice, žurno ukloni “mural neprimjerenog sadržaja”…
Mural BBB-a je komunalnom redarstvu kao “neprimjeren” prijavio predsjednik Vijeća Gradske četvrti Novi Zagreb – Zapad, Tomislav Vukoja, izabran s liste Tomaševićeve ekstremno lijeve platforme Možemo! Bujica posjeduje e-mail korespodenciju koja to i dokazuje.
U Novom Zagrebu upravo je u tijeku obnova murala, a na mjestu događaja okupilo se više stotina građana, među kojima dominiraju pripadnici BBB-a i hrvatski branitelji.
PHOTO: Preslik dokumenta nadležnog gradskog ureda s potpisom komunalnog redara, iz kojeg se jasno vidi da je Tomaševićeva vlast naložila uklanjanje murala BBB-a…

Objava HEP POTVRDIO DA JE TOMAŠEVIĆ LAGAO: “Grad nam je naredio da uklonimo mural” pojavila se prvi puta na Portal Priznajem.