Hrga o konobaru iz Srbije: “Početnik-neznalica DOBIVA 2700 € i ŽALI SE DA JE IZRABLJIVAN”!

Extra

Mirjana Hrga na svom je Facebooku komentirala ispovijest Srbina koji je u Hrvatskoj ovog ljeta odradio sezonu. Srbin je ispričao da je ljeto u Hrvatskoj proveo konobareći te da je imao plaću od 1400 eura i oko 320 kuna napojnica dnevno.

Njegova priča, koju su prije nekoliko dana prenijeli svi mediji u Hrvatskoj, razbjesnila je Mirjanu Hrgu.

“Tko tu koga?!

Dakle, frajer prema vlastitom priznanju početnik-neznalica, s plaćom i napojnicom imao je cca 2.700 eura na mjesec i pri tom plaćen smještaj, režije i hranu i kaže da je bio – izrabljivan (btw, došao odraditi sezonu, a ne provesti život u tom restoranu)

Ne znam kako je sada, ali moji kolege novinari, kojima su materi i ćaće odvajali od usta da im zasole pamet, rade petkom i svetkom, ako je Božić slobodan, radna je NG i tako neprestano.

Podsjetimo, rečeni konobar je napisao: “Ne, samo što je neki idiot od konobara puštao Thompsonove pjesme i uzvikivao ‘Za dom spremni’, ali je idućeg tjedna poslan kući””Što se ostalog tiče, korektno sam prihvaćen, kao što bi prihvatili i svakog drugog stranca. Imao sam solidan smještaj i ne tako solidne cimere, jestivu hranu i to je to”, dodao je.

Neki korisnici upitali su ga i da opiše uvjete rada.

“Konobario sam i na početku sam, kao netko s malo iskustva, bio pod ogromnim pritiskom. Ne samo da zvuči pakleno, nego tako i jest”, rekao je.

“Restoran objektivno jest ozbiljan i u odnosu na većinu njih na otoku djelovalo mi je kao da će to biti preveliki zalogaj za mene koji sam imao samo dva mjeseca nikakvog iskustva u nekom malom baru u Beogradu. Po restoranima je masovno nedostajalo radnika, od kuhara i pomoćnika u kuhinji do šankera i konobara, a vjerujem da sam samo zbog toga i primljen. Na početku nitko nije htio sa mnom posebno raditi, bio sam prepušten sebi i pravio sam kardinalne greške koje sam kasnije ispravio. I to je to.”

Objava Hrga o konobaru iz Srbije: “Početnik-neznalica DOBIVA 2700 € i ŽALI SE DA JE IZRABLJIVAN”! pojavila se prvi puta na Portal Priznajem.