IVANA PARADŽIKOVIĆ NEMOŽE UPISATI SINA: Prošao s 4,8 i nije upao u niti jednu od šest gimnazija u koje se prijavio

Extra

Televizijska voditeljica, urednica i novinarka Ivana Paradžiković na Instagramu je podijelila kako je njoj i njezinu sinu Hugu prošao prvi dan škole. Osvrt bivšeg zaštitnog lica emisije “Provjereno” na hrvatski obrazovni sustav u samo sat vremena dobio je više od 1500 lajkova, a Ivanin status u nastavku prenosimo u cijelosti:

– Dovoljno dobar za europsku filmsku akademiju, ali ne i za hrvatski obrazovni sustav! Prvi dan srednje škole moj je sin proveo doma jer još uvijek nije imao školu! Zašto? Jer je prošao s 4,8 i nije upao u niti jednu od šest gimnazija u koje se prijavio! Imao je nesreću da je išao u osnovnu školu gdje se petice nisu dijelile šakom i kapom, već je profesorima bilo važno da djecu nečemu nauče. Tamo je 4,4 četiri, a ne 5 i meni je to oduvijek bilo normalno i jedino ispravno i prihvatljivo…

Samo što ja nisam bila svjesna da je svijet odavno postao nenormalan! Šest gimnazija u gradu Zagrebu upisale su samo djecu s 5,0. Zamisli čovječe!!! Nekoliko razreda s 30-ak učenika i svi 5,0!!! I nikome to nije čudno ni sporno ni alarmantno. Obrazovni sustav je temelj društva. Jučer sam čitala sjajnu analizu uspjeha učenika po osnovnim školama u gradu Zagrebu. Na vrhu rang liste su škole s najblažim kriterijima, one koje učenicima daju lažnu percepciju da su bolji nego što jesu…

Na dnu liste su škole poput ove u koju je išao moj sin koje djeci čine očito medvjeđu uslugu – jer oni ih uče!!! Ironično, suludo, nenormalno kao što sam rekla. Upisao je na kraju sjajnu školu. Privatnu jasno… Jer u državnoj za moga sina nema mjesta. Nedavno je dobio priznanje od europske filmske akademije kao suosnivač europskog filmskog kluba. Mjesecima je imao sastanke s ekipom iz cijele Europe, raspravljali su, promišljali, kritički analizirali… Time se bavio dok je zapravo trebao samo štrebati, tjerati se da bude 5,0… Jer sve ostalo, sve drugo, svi ispod su za hrvatski obrazovni sustav luzeri – napisala je Ivana na Instagramu, a pratitelji su se u komentarima mahom složili s njezinim načinom razmišljanja.

– Ja sam za to da se uvede prijemni, pa da onda vidimo… Konačno da netko to kaže na glas!!! Bravo! – napisali su joj, a javila se i kolegica Ana Miščević: “Užas. Užas. Užas. Milo je tek peti razred i već je stres i presing na tu jadnu djecu da MORAJU imati SVE 5 ili piši kući propalo. Tragedija”.

Objava IVANA PARADŽIKOVIĆ NEMOŽE UPISATI SINA: Prošao s 4,8 i nije upao u niti jednu od šest gimnazija u koje se prijavio pojavila se prvi puta na Portal Priznajem.