KAJTAZI: “ZDS treba zabraniti, Austrija je to već napravila, znači može se”

Extra

Hoće li do doći do zabrane pokliča “Za dom spremni? kojeg je HOS koristio u Domovinskom ratu” Poslanik romske nacionalne manjine u hrvatskom saboru Veljko Kajtazi izjavio je danas da će poslanici nacionalnih manjina i dalje tražiti od vlade zabranu upotrebe, kako on kaže, ustaškog pokliča „za dom spremni“ u hrvatskom javnom prostoru.

Izjavu potpredsjednika Vlade Tome Medveda da su “dovoljne preporuke Vijeća za suočavanje s prošlošću” za N1 je prkomentirao rekavši: “Ne tražimo ništa drugo osim onoga što su i druge države napravile, na primjer Austrija – za takve simbole i uvzike oni su već odredili kazne. Znači, može se“, kaže Kajtazi.

Kajtazi je rekao da je njegovo mišljenje da trenutna vlada dosta čini za „manjince“, kao i da je, prema njegovim riječima, jako važno da se stvoriti određena klima u društvu.

„Onog trenutka kada bude stvorena određena kima doći će i do zakonske zabrane (ZDS). Vjerujem i očekujem da ćemo to učiniti“, rekao je Kajtazi uz opasku da su bivše vlade to mogle napraviti, a zašto nisu, ne zna.

Nastavak razgovora sa premijerom Andrejem Plenkovićem na temu zabrane “ZDS”, Kajtazi je najavio za rujan.

 

 

Objava KAJTAZI: “ZDS treba zabraniti, Austrija je to već napravila, znači može se” pojavila se prvi puta na Portal Priznajem.