MANIJAK UBIO ZAPOSLENIKA NA BENZINSKOJ – zbog covid mjera!

Extra

Pritvoren je muškarac (49) koji se sumnjiči da je u subotu, 18. rujna, u Njemačkoj vatrenim oružjem ubio 20-godišnjeg zaposlenika benzinske postaje. Ubojica je policiji priznao kako je bio ljut jer ga je zaposlenik tražio da stavi zaštitnu masku na lice.

Istražitelji su rekonstruirali ono što se dogodilo u subotu navečer oko 19.45 sati na benzinskoj postaji Aral u Idar-Obersteinu. Muškarac je ušao na benzinsku postaju i htio kupiti pivo. S obzirom na to da nije nosio masku, blagajnik ga na to upozorava nakon čega dolazi do verbalne prepirke. Muškarac napušta benzinsku postaju. Otprilike dva sata kasnije, oko 21.45, vratio se s prekrivenim ustima i nosom. Na blagajni skida masku, a mladi ga student opet opomene. Osumnjičeni ga je tada upucao u glavu, prenosi Fenix magazin.

– Mladić je odmah bio mrtav – rekao je glavni državni tužitelj Kai Fuhrmann.

Nakon ubojstva osumnjičeni muškarac pobjegao je pješice, no policija je ubrzo pregledala nadzorne kamere i objavila njegovu fotografiju. U nedjelju oko 8.40 sati osumnjičeni se pojavio ispred policijske postaje Idar-Oberstein u pratnji jedne žene. U policijskoj postaji su ga uhitili pripadnici specijalnih snaga.

– Pretpostavljamo kako se želio predati. Ovo je definitivno poseban slučaj, nismo imali zločin koji se povezuje s koronom ni u sjedištu policije u Trieru, ni u saveznoj državi Falačkom Porajnju – rekao je šef policije Triera Friedel Durben.

Osumnjičeni je Nijemac iz okruga Birkenfeld. Do sada nije imao policijski dosje. Prilikom pretresa njegovog stana u okrugu Idar-Oberstein, istražitelji su pronašli oružje korišteno za ubojstvo, kao i drugo vatreno oružje i streljivo.

– Prilikom ispitivanja je priznao zločin. Što se tiče motiva, izjavio je da mu je stanje pandemije teško opterećenje. Osjećao se gurnutim u kut i nije vidio drugi izlaz osim onoga što je napravio. Žrtva mu se činila odgovornom za cjelokupnu situaciju, budući da je ona provodila pravila –  rekao je Fuhrmann.

Objava MANIJAK UBIO ZAPOSLENIKA NA BENZINSKOJ – zbog covid mjera! pojavila se prvi puta na Portal Priznajem.