Mensur, Mesmut, Bajram, Rusmir i Avdija pretukli policajce na Kozari boku. Mensur je osuđen na osam mjeseci, a što s ostalima?

Extra

Prošle godine u prosincu oko 14 sati na Kozari putevima dvojica policajaca brutalno su pretučena od strane petorice muškaraca. Razlog je bilo privođenje jednog od njih.

Epilog? Jedan od uhićenih napadača dobio je sedam mjeseci bezuvjetnog i osam mjeseci uvjetnog zatvora.

Kako prenosi Danica, kaznu je već odslužio jer je od prosinca bio u istražnom zatvoru. Riječ je o Mensudu (21) iz BiH, građevinskom radniku s neprijavljenim boravištem na Kozari putu u Zagrebu.

Prema presudi, policajci Ivan i Ante tog su dana na Kozari putu legitimirali njegovog prijatelja Bajrama te zatražili da pođe s njima u postaju radi kriminalističkog istraživanja.

Nakon što su Bajrama smjestili na stražnje sjedište policijskog vozila – uslijedio je pakao.

“U nakani da spriječe policijske službenike u privođenju, Avdija je prišao i odgurnuo Antu u predjelu prsa, a Mensud ga je krenuo udarati rukama po glavi i tijelu te ga rukom udario u predjelu uha, dok je policajca Ivana rukama po glavi i tijelu udarao Avdija.

U tome su im se pridružili Bajram, maloljetni Rusmir i Memsut, koji su policijske službenike krenuli udarali rukama i nogama po glavi i tijelu, od kojih udaraca su pali na tlo, gdje su ih svi zajedno nastavili udarati nogama i rukama po glavi i tijelu.

Kad se Ivan uspio pridići, Avdija ga je uhvatio oko struka te ponovno bacio o tlo, uslijed čega je zadobio natučenje zdjelice, da bi u jednom trenutku Ivan uspio pobjeći te je iz službenog pištolja u zrak ispalio četiri hica, pa je napadačka petorka pobjegla.

Tom prilikom je uslijed zadobivenih udaraca policijski službenik Ante zadobio povredu u vidu krvnog podljeva hrskavice lijeve uške”, stoji u presudi Općinskog kaznenog suda u Zagrebu.

Nije poznato jesu li i ostali sudionici ovog napada uhićeni i procesuirani ili cijenu platio samo Mensur.

Objava Mensur, Mesmut, Bajram, Rusmir i Avdija pretukli policajce na Kozari boku. Mensur je osuđen na osam mjeseci, a što s ostalima? pojavila se prvi puta na Portal Priznajem.