Nekadašnji HDZ-ov ministar dobio otkaz uz otpremninu u HGK, pa su ga smjestili u državnu firmu s plaćom od 20 tisuća kuna

Extra

Ministar iz Sanaderove vlade dobio je posao u Pleter-uslugama, nakon otkaza i otpremnine u HGK, piše Telegram. Njegova plaća iznosi 20.386 kuna mjesečno.

Nekadašnji HDZ-ov ministar obrane i unutarnjih poslova u vrijeme kada je Ivo Sanader bio premijer, Berislav Rončević, početkom srpnja na sjednici Upravnog vijeća CERP-a službeno je predložen i imenovan članom uprave tvrtke koja se bavi ugostiteljstvom, Pleter-usluge.

Prije nekoliko mjeseci Milanovićevom savjetniku, Marijanu Marekoviću nije produžen madnat i na njegovu je poziciju imenovana Martina Puljić, donedavna članica Uprave. Rončević je sada došao na njeno mjesto, piše Telegram.

Prošle je godine, uz otpremninu dobio otkaz u Hrvatskoj gospodarskoj komori zbog racionalizacije poslovanja.

Ostao je i obilježen aferom s nabavom 39 vojnih kamiona u vrijeme njegovog mandata. Tada je bio nepravomoćno osuđen na četiri godine zatvora, a Vrhovni sud je ukinuo presudu i 2014. je oslobođen svih optužbi.

U srpnju 2015. zaposlio se u pravnoj službi HGK te mu je plaća iznosila 17.049 kuna bruta. Zatim je zbog panedmije koronavirusa javnost napravila veliki pritisak da se HGK racionalizira te je Rončević dobio poslovno uvjetovan otkaz – to jest otpremninu.

U srpnju je i službeno počeo njegov četverogodišnji mandat u  upravi Pletera, gdje će mu mjesečna plaća iznositi 31.810,82 kune bruto, točnije 20.386,78 kuna neto.

Objava Nekadašnji HDZ-ov ministar dobio otkaz uz otpremninu u HGK, pa su ga smjestili u državnu firmu s plaćom od 20 tisuća kuna pojavila se prvi puta na Portal Priznajem.