U čak 1,6 milijuna doza jednog cjepiva pronašli kontaminaciju, povukli ih iz upotrebe!

Extra

Japansko ministarstvo zdravstva objavilo je u četvrtak da povlači 1,63 milijuna doza cjepiva proizvođača Moderne iz oporeza jer su u nekim od njih pronađena “strana tijela”.

Novinska agencija Kyodo izvijestila je da je nekih 1,63 milijuna doza povučeno iz opreza.

Takeda Pharmaceutical, japanska farmaceutska tvrtka zadužena za prodaju i distribuciju cjepiva u zemlji, rekla je da će proučiti izvješća o sigurnosti cjepiva iz tri lota.

Dio iz količine od 1,63 milijuna doza distribuirane u 863 centara za cijepljenje već je upotrijebljen, dodaje se.

“Do danas nije bilo nikakvih dojava o manjkavostima u sigurnosti ili učinkovitosti cjepiva”, rekao je predstavnik Moderne za Kyodo News i dodao da će tvrtka provesti pomnu istragu.

Japansko ministarstvo zdravstva reklo da je da su doze proizvedene u istoj proizvodnoj liniji u isto vrijeme u Španjolskoj i vjeruje da nema “znatnih” opasnosti po sigurnost za zdravlje.

Ministarstvo je objavilo i brojeve tri lotova: 3004667, 3004734 i 3004956  kako bi pojedinci mogli provjeriti jesu li primili dozu iz tih pošiljaka.

U Japanu je iskorišteno više od 10 milijuna doza Moderninog cjepiva otkako je ono odobreno za uporabu u svibnju, navodi vlada.

Objava U čak 1,6 milijuna doza jednog cjepiva pronašli kontaminaciju, povukli ih iz upotrebe! pojavila se prvi puta na Portal Priznajem.