Novi troškovi po glavi stanovnika: Beroš najavio povećanje doprinosa za zdravstvo

Extra

U Hrvatskoj je u posljednja 24 sata zabilježeno 816 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Na bolničkom liječenju je 457 pacijenata, od čega 57 na respiratoru.

Ministar zdravstva Vili Beroš u središnjem Dnevniku HTV-a komentiravši docjepljivanje trećom dozom rekao je da će to ovisiti o stručnoj procjeni.

– Pratimo svjetsku i stručnu literaturu, imamo i vlastita istraživanja, i na osnovu tih podataka – kada je i je li treće doza potreba donijet ćemo odluku, rekao je dodavši kako osobno mislim da će se ići u tom smjeru.

– Sagledava se pad antitijela nakon prve doze, nakon docjepljivanja i gleda se njegovo nestajanje. To znači da je naš organizam manje otporan na infekciju i postavlja se pitanje treće doze docjepljivanja. Preliminarni podaci iz Izraela, govore da su nuspojave nakon treće doze manje nego kod ranijih, ali kad će se krenuti s trećom dozom procijenit će struka, naglasio je.

Na pitanje jesmo li dosegnuli plafon sa cijepljenjem sa dvije doze, ministar Beroš je rekao kako aktivno rade da podignu postotak procijepljenosti, koji je sa današnjim danom 51,34 posto.

– Dolazi hladnije vrijeme sve je veći broj zaraženih i hospitaliziranih i vjerujem da će to potaknuti ljude da razmisle o onome što je najjednostavniji i najbrži izlaz iz ove krize – cijepljenje, rekao je Beroš, prenosi HRT.

Na iznenađenje voditelja Branka Nađvinskog Beroš je u jednom trenutku spomenuo i da će trebati podići doprinos za zdravstvo, zbog povećanih troškova, kao što su primjerice skupi lijekovi za cističnu fibrozu.

Objava Novi troškovi po glavi stanovnika: Beroš najavio povećanje doprinosa za zdravstvo pojavila se prvi puta na Portal Priznajem.