“OVO JE ZADNJI ČAS DA SE ZAOŠTRE MERE PROTIV KORONE” Struka se hitno oglasila – da li Srbiju očekuje NOVE MERE

Extra

Član Kriznog štaba za suzbijanje epidemiije koronavirusa Branislav Tiodorović ocenio je da je epidemiološka situacija u Srbiji nepovoljna i da je zadnji čas da se zaoštri kontrola mera protiv korone.

Ne moramo još uvek da uvodimo mere u smislu zatvaranja određenih objekata, skraćivanja radnog vremena, mislim da smo daleko od toga – rekao je Tiodorović i dodao da se zalaže za selektivan pristup kad je u pitanju rad objekata.

Dodao je da je kod škola taj selektivan pristup u radu postignut, i primenjuju se tri modela koja zavise od epidemiološke situacije, a zauzeo se i da to isto bude za rad u ugostiteljstvu, turizmu, invent industriji i ostalim oblastima.

– Lokalne samouprave treba da kontrolišu mere, putem komunalne inspekcije, komunalne milicije, uveliko treba kod stanovništva da sprovode nadzor i edukaciju – za korišćenje mera, da pokušaju da vrate u kontrolisano stanje – rekao je Tiodorović.

On je rekao da se za festivale, skupove, pozorišta ili muzičke svečanosti postoji odobrenje Kriznog štaba za borbu protiv korone, uz poštovanje protivepidemijskih mera i da se to “sprovodi uglavom dobro”.

– Ali zato, niko od organizatora koncerata estradnih umetnica i umetnika, niko nije tražio niti saglasnost niti poštuje mere. To se organizuje sa neograničenim brojem gostiju i nikakve mere se ne koriste – upozorio je Tiodorović i kao primer toga naveo “utakmicu od pre nekoliko dana”.

Izvor: Srbijadanas.com