(VIDEO) GATES SE ZNOJIO PRED KAMERAMA: Odgovarao na neugodna pitanja o druženju s pedofilom Epsteinom

Extra

U srijedu na “NewsHour-u” PBS-a, milijarder, osnivač Microsofta, i filantrop Bill Gates rekao je da je “on mrtav” na pitanje o tome što je naučio iz svoje ranije priznate “pogreške”, odnosno iz brojnih susreta sa sada pokojnim osuđenim seksualnim zločincem Jeffreyjem Epsteinom.

Voditeljica Judy Woodruff rekla je: „Imali ste brojne sastanke s Jeffreyjem Epsteinom, koji je – kad ste ga upoznali prije 10 godina – bio osuđen za poticanje maloljetnica na prostituciju. Što ste znali o njemu kad ste se sastajali s njim, kako ste sami rekli, u nadi da ćete prikupiti novac?”

Gates je rekao: “Znate, išao sam na večere s njim. Žao mi je što sam to učinio. Imao je odnose s ljudima za koje je rekao da će dati novac za globalno zdravlje, što je moj interes. U tom smjeru ne ide ni približno dovoljno filantropije. Ti su sastanci bili greška. Nisu rezultirali onim što je on tvrdio, a ja sam ih prekinuo. Znate, sada se vraćamo u davnu prošlost. Dakle, nema ništa novo u tome.”

Woodruff je rekla: “Bilo je izvještaja da ste se s njim nastavili sastajati nekoliko godina i, drugim riječima, bilo je nekoliko sastanaka. Što ste učinili kad ste saznali za njegovu prošlost? ”
Gates je rekao: “Rekao sam da mi je žao što sam bio na tim večerama, i nema ništa, apsolutno ništa novo u tome.”
Woodruff ga je pritisnula: “Ima li lekcija za vas, za bilo koga tko gleda ovo?”
Gates je rekao: “Pa, mrtav je. Znate, općenito, uvijek morate biti oprezni. I znate, jako sam ponosan na ono što smo učinili, jako ponosan na rad zaklade. Zbog toga ustajem svaki dan i fokusiram se na to. ”

https://youtu.be/VOgVcFv_tWs

Objava (VIDEO) GATES SE ZNOJIO PRED KAMERAMA: Odgovarao na neugodna pitanja o druženju s pedofilom Epsteinom pojavila se prvi puta na Portal Priznajem.