PIJAN S NOŽEM UPAO NA RODITELJSKI, savladao ga pripadnik ATJ Lučko

Extra

Jučer je u osnovnoj školi Savski Gaj, za vrijeme sastanka roditelja učenika i učenica, alkoholizirani muškaraca naoružan nožem remetio javni red i mir, piše Dnevnik.hr.

Roditeljski se u popodnevnim satima održavao na otvorenom, a naoružani pojedinac u vidno alkoholiziranom stanju prvo je došao među prisutne, da bi potom zabio nož u stol nastavnice.

Na tu njegovu reakciju su se roditelji razbježali s djecom, no sva je sreća da je prisutan na sastanku bio bivši pripadnik Antiterorističke jedinice Lučko (ATJ Lučko) koji je brzom reakcijom uspio svladati i razoružati pojedinca te ga zadržati do dolaska policije koja utvrđuje okolnosti događaja.

Incident je odgovarajući na pitanja novinara u Saboru komentirao i ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs: ”U školu je došao s nožem jedan lokalni čovjek, on ima određenih čudnovatih ponašanja. Učiteljica je držala razrednu nastavu s roditeljima na prostoru natkritom koji imaju ispred škole , bilo je tamo i nešto djece. Mislim da je bio alkoholiziran i zabio je mali džepni nož u stol i rekao: ako ne možete drukčije rješavati stvari, onda rješavajte ovako, dakle, to nije nekakva smišljena priča”.

Inače, Dnevnik saznaje kako se radi o mentalno nestabilnom pojedincu, koji je znan ljudima u kvartu te policiji. Napad na učitelja ili profesora može se smatrati napadom na službenom osobu, prema tumačenju Kaznenog zakona.

Objava PIJAN S NOŽEM UPAO NA RODITELJSKI, savladao ga pripadnik ATJ Lučko pojavila se prvi puta na Portal Priznajem.