Posavec Uskoku priznao da je korumpiran, na Fejsu osvanula grupa u kojoj mu pišu hvalospjeve, čak i pjesmice

Extra

Sad već bivši međimurski župan Matija Posavec uhićen je u petak u policijskoj akciji pod sumnjom za primanje mita u iznosu od 10.000 kuna i pogodovanje pri zapošljavanju. U subotu je na ispitivanju u USKOK-u priznao krivnju i podnio ostavku na mjesto župana. Pušten je da se brani sa slobode, piše Jutarnji.

Podsjetimo, USKOK je objavio kako je bivši župan Međimurske županije osigurao ponovno imenovanje Josipa Kobala na položaj člana upravnog vijeća Županijske uprave za ceste Međimurske županije, za što je prethodno od njega primio 10.000 kuna mita.

Osim toga, koristeći autoritet župana, zatražio je od trećeokrivljenog pročelnika Upravnog odjela za opću upravu i imovinsko-pravne poslove Međimurske županije da u Odsjeku za imovinskopravne poslove zaposli nećakinju svoje poznanice na radnom mjestu koje bi bilo adekvatno njezinoj stručnoj spremi sveučilišnog ili stručnog prvostupnika javne uprave i za koje se ne traži radno iskustvo na odgovarajućim poslovima.

Također se osnovano sumnja da je Posavec poduzeo radnje kako bi zaposlio jednu osobu na radno mjesto samostalnog upravnog referenta za udruge u Upravnom odjelu za opću upravu i imovinsko-pravne poslove Međimurske županije koja u postupku na temelju raspisanog oglasa za prijam u službu na određeno vrijeme u navedenom Upravnom odjelu nije zadovoljila na testiranju te po broju bodova nije ostvarila ni pravo izlaska na intervju.

U međuvremenu se na Facebooku pojavila i javna grupa “Podrška županu – Matija Posavec”, koja je u manje od 24 sata skupila oko 5000 članova. Evo što članovi te grupe pišu na društvenim mrežama:

– Dosad je Matija štitio nas, sad je red da mi štitimo njega… Jeste li za neki prosvjed podrške za našeg župana?

Župan koji je znao o svojoj županiji sve, od gospodarstva do kulture, čovjek koji je znao ne svaku općinu, nego svako mjesto, svaku udrugu, čovjek koji je znao prioritete pojedinca i radio za narod. Zar nama treba netko tko će nas slučajno doživljavati, našu kulturu, razvoj, gospodarstvo… Istina, nitko nije nezamjenjiv, ali Matija Posavec teško je zamjenjiv….Duhom, voljom i energijom za Međimurje. Podrška Matiji Posavcu!

Idemo, Matek, dalje, Međimurje je uz tebe! Znamo koliko vrijedite, koliko ljudskosti i dobrote se krije u vama!

Međimurke i Međimurci, ne samo Matija, nego i Međimurje upravo sad treba pomoć od svih nas. Matija živi i radi za svoje i naše Međimurje. Ovo je pravi trenutak da pokažemo, ne samo ovima u Zagrebu, nego i cijeloj Hrvatskoj, što je Međimurje i njezini žitelji. Naravno da treba organizirati miran prosvijed, ali ne bilo kakav, nego neviđen dosad u RH… Pokažimo im tko smo i što smo mi Međimurci, neka uđe u povijest. Sad je trenutak sličan kao i ‘91., samo što sad ne treba Hrvatska pomoć, već naše ‘Malo Međimurje’ – Međimurke i Međimurci, zdignimo glave, neka vide da nas ima!

Pogriješio je, priznao, pokajao se. Samo veliki ljudi priznaju svoje pogreške i preuzmu odgovornost. Srce i dušu je dao za naš kraj i nadam se da će to i dalje raditi… Ne živim u Međimurju, ali mislim da bi svi Međimurci trebali podržati Matiju i biti sretni što ga imaju – ovo su samo neke od poruka koje se mogu pročitati na Facebooku.

Izvor Jutarnji list

Objava Posavec Uskoku priznao da je korumpiran, na Fejsu osvanula grupa u kojoj mu pišu hvalospjeve, čak i pjesmice pojavila se prvi puta na Portal Priznajem.