Pripremite jakne: Temperatura za vikend spustit će se na 10 stupnjeva, evo u kojim dijelovima Hrvatske

Extra

Nakon visokih temperatura, vikend ispred nas bit će promjenjiv i nestabilan, u petak i subotu moguća su česta izražena nevremena.

“U zapadnim predjelima unutrašnjosti će već prijepodne kiša polako prestajati, dok će je u ostatku zemlje biti veći dio subote, ali poslijepodne ipak manje obilne u odnosu na prijepodne. Jedino će ponegdje na krajnjem jugu ostati suho.

Puhat će slab do umjeren vjetar sa sjevera, na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana umjerena i jaka bura, u većini Dalmacije umjereno jugo. Nakon još jednog svježeg jutra, i uz ovu promjenu, temperatura će tijekom dana biti malo niža u odnosu na jučer”, prognozirala je za RTL meteorologinja Damjana Ćurkov Majaroš.

Najviša dnevna temperatura u petak većinom od 17 do 22 na kopnu, te od 23 do 28 Celzija stupnja duž obale, izvijestio je DHMZ.

Temperature ispod prosjeka

“U subotu umjereno, često i pretežno oblačno s kišom i pljuskovima, u Slavoniji i Dalmaciji često obilnim.

U nedjelju malo mirnije, ali i dalje ne posve stabilno pa je poneki pljusak moguć ponajprije u središnjim predjelima. Temperatura će i tijekom vikenda biti ispod prosjeka za kraj kolovoza pa će jutra na kopnu biti prohladna uz svega 10-ak stupnjeva, a i na Jadranu će noći biti svježe”, prognozirala je Ćurkov Majaroš.

Objava Pripremite jakne: Temperatura za vikend spustit će se na 10 stupnjeva, evo u kojim dijelovima Hrvatske pojavila se prvi puta na Portal Priznajem.