Prognoze nisu dobre: Zna se kad stiže vrhunac 4. vala, jedan mjesec u Hrvatskoj će biti jako opasan

Extra

Američki neovisni institut za metriku i procjene u zdravstvu (IMHE) iz Washingtona objavio je nove projekcije kretanja pandemije.

Prognoze su bazirane na aktualnim podacima Svjetske zdravstvene organizacije, a za Hrvatsku nisu nimalo dobre. Vrhunac četvrtog vala u Hrvatskoj, prema njihovu mišljenju, doći će do kraja listopada, kada bi se broj dnevno umrlih mogao opet kretati oko četrdeset zaraženih osoba.

Zabrinjavajuće brojke

Hrvatska bi tako do 1. prosinca mogla imati 10.611 ukupno preminulih, odnosno, u malo više od tri mjeseca moglo bi umrijeti još 2295 osoba u najgorem scenariju.

Hrvatska bi tako u listopadu, prema ovim projekcijama, mogla imati oko 40 umrlih dnevno, prenosi Danas.hr

Prema najgorim projekcijama, situacija bi mogla biti i gora – Hrvatska bi tako mogla imati i više od 50 umrlih dnevno u najgorim danima koji se očekuju u listopadu.

Nove procjene IMHE-a za Hrvatsku i druge zemlje možete pronaći OVDJE.

Podsjetimo, jučer je objavljena i nova covid-karta Europe koju izrađuje Europski centar za prevenciju i kontrolu bolesti (ECDC). Na njoj se cijela Hrvatska nalazi u narančastom.

 

Objava Prognoze nisu dobre: Zna se kad stiže vrhunac 4. vala, jedan mjesec u Hrvatskoj će biti jako opasan pojavila se prvi puta na Portal Priznajem.