Puljak Bandićevim stopama ? “Uskoro će se saznati koliko je Puljak platio HDZ-ovu podršku, Vice mu je žetončić”

Extra

Josip Markotić, lokalni parlamentarac iz Mosta objavio je status na Facebooku u kojem je Vicu Mihanovića nazvao žetončićem gradonačelnika Ivice Puljka. Ususret sjednici Gradskog vijeća koja će se održati idući tjedan, čini se da se zahuktava atmosfera među strankama te nas očekuju žustre rasprave. Kako je obrazložio Markotić, HDZ drži leđa Puljku, što ga je navelo da napiše oštar komentar.

– Najprije je kukavički i kalkulantski odbio potpisati inicijativu kolege Franića i tako onemogućio da se na Gradskom vijeću (GV) raspravi sramotan potez predsjednika GV-a Jakova Prkića, prozirno se opravdavajući kako HDZ ne želi biti destruktivan.

Upravo suprotno: destruktivnost je namjerno spriječiti raspravu o vrlo ozbiljnoj stvari. A itekako je ozbiljna stvar kad predsjednik GV-a tjednima krije od gradskih vijećnika dokumentaciju o predmetu iz kojeg može nastati potencijalna financijska šteta za grad. I umjesto da ponudi suvislo i uvjerljivo objašnjenje zbog takvog poteza, predsjednik GV-a ponudio je bahato ruganje i ignoriranje.

Ali zahvaljujući kukavičluku gospodina Vice Mihanovića i splitskog HDZ-a, od rasprave neće biti ništa – napisao je Markotić te dodao:

– A da je gradonačelnik u prikrivenoj koaliciji s HDZ-om potvrđuje i činjenica da je iza naših leđa i bez naše suglasnosti uvrstio u dnevni red iduće sjednice točku o KK Split osiguravši s HDZ-ovcima potrebne ruke za izglasavanje. Iako je HDZ prije samo mjesec dana odbio podržati netransparentno ulijevanje javnog novca u profesionalni klub pod krinkom financiranja omladinskog pogona, a što je protivno Zakonu o sportu, odjednom su se “predomislili” i odlučili biti “konstruktivni”, premda vodstvo kluba ni u novom pokušaju nije ponudilo ništa novo što bi nas uvjerilo u nužnost ulijevanja 7 milijuna kuna javnog novca u KK Split u odnosu na prvi put. Iako im je dokument pun gramatičkih pogrešaka i potpuno amaterski napravljen, nisu zaboravili staviti značajno povećanje plaće upravi.

Toliko o tome kako im prijeti stečaj – obrazložio je Markotić i naglasio da se njihovi prijedlozi ignoriraju i tjednima im se ne odgovara na detaljno obrazložene inicijative koje bi podigle kvalitetu života građana, gradonačelnik u suradnji s HDZ-om njima iza leđa “po hitnom postupku” donosi netransparentne odluke stavljajući ostale pred gotov čin.

– S obzirom na to da gradonačelniku očito više odgovaraju zakulisne igre s HDZ-om nego transparentna i iskrena suradnja s nama na korist svih građana, mi u takvim igrama nećemo sudjelovati. I da parafraziram vožda iz Kaštela, ujedno i mentora Vice Mihanovića: nitko ne pita koliko je Puljak platio podršku HDZ-a. Uskoro će se saznati… – napisao je Mostovac.

Objava Puljak Bandićevim stopama ? “Uskoro će se saznati koliko je Puljak platio HDZ-ovu podršku, Vice mu je žetončić” pojavila se prvi puta na Portal Priznajem.