RASPRAVA, TKO VIŠE VOLI EURE? Sanader: Lažni suverenisti straše narod o euru, a pohrlili po eure u EP

Extra

Politički tajnik HDZ-a Ante Sanader odgovorio je u subotu na prozivku Suverenista Marka Milanovića Litre poručivši kako “lažni suverenisti straše narod o euru, a pohrlili su po eure u Europski parlament” te kako će euro donijeti korist za hrvatsko gospodarstvo i hrvatskog čovjeka.

“Kažu Suverenisti da se nismo odlučili za uvođenje eura i da trebamo referendum, jer će euro donijeti ‘zlo našem narodu i državi’. Kao prvo, poseban referendum o priključenju eurozoni i uvođenju eura nije moguć niti je potreban, jer je o tom pitanju odlučeno 2012. na referendumu o ulasku u EU te potvrđivanjem Ugovora o pristupanju u EU u Hrvatskom saboru”, napisao je Sanader na facebooku.

Zastupnik Milanović Litre se, nastavlja politički tajnik HDZ-a, poziva na hrvatski narod. “Valjda na onih 19 glasova koje je dobio na izborima za Hrvatski sabor gdje je ušao umjesto Ruže Tomašić. A veliki ‘antieuropejac’ iz redova Suverenista Ilčić pohrlio je čim se prilika otvorila u Europski parlament”, navodi Sanader.

Zahvaljujući politici Vlade i odgovornom vođenju javnih financija, možemo, ističe, biti sretni da je Hrvatska danas konačno pred vratima ulaska u europodručje, ispunjavajući sve kriterije, a euro će donijeti niz prednosti i koristi za hrvatsko gospodarstvo i za hrvatskog čovjeka.

“Očito lažni suverenisti poput Milanović Litre ne razumiju i ne znaju što je danas borba za nacionalne interese i što predstavlja moderni suverenizam, gdje koristimo položaj u EU za dobrobit Hrvatske i realizaciju projekata na koje bez članstva ne bismo mogli niti pomisliti. Da to nije tako, bismo li uspjeli konačno spojiti hrvatski teritorij izgradnjom Pelješkog mosta uz bespovratna sredstva EU? Kako bismo osigurali brz gospodarski oporavak od covid19 krize bez da se premijer Plenković i Vlada nisu izborili za 25 milijardi eura u narednih deset godina iz EU-a za razvoj Hrvatske”, pita se u svojoj objavi Sanader.

Ne slušajte lažne suvereniste i prodavače magle, koji su pokušali ucjenjivati ususret parlamentarnih izbora HDZ, pa sad kad su završili u oporbi nastavljaju bez ikakvih argumenata strašiti narod iznoseći laži o temama koje su strateški nacionalni interesi i postignuća hrvatskog naroda, poručuje na kraju politički tajnik HDZ-a Ante Sanader.

Naime, zastupnik Hrvatskih suverenista Marko Milanović Litre ponovno je u subotu prozvao premijera Andreja Plenkovića i “vladajuću elitu” da im je nebitno mišljenje naroda oko uvođenja eura, te poručio da stoga suverenisti o tom pitanju pokreću inicijativu za raspisivanje referenduma. Premijer Andrej Plenković, guverner HNB-a Boris Vujčić i plejada briselskih birokrata svojevoljno su odlučili da se Hrvatska pridruži europodručju, objavio je Milanović Litre na facebooku.

 

(Hina)

Objava RASPRAVA, TKO VIŠE VOLI EURE? Sanader: Lažni suverenisti straše narod o euru, a pohrlili po eure u EP pojavila se prvi puta na Portal Priznajem.