Što se ovo događa? Lidl je upravo povukao više svojih proizvoda, u svima je pronađena povećana razina THC-a!

Extra

Njemački lanac trgovina Lidl povlači kekse, čaj i proteinske pločice zbog visokog sadržaja aktivnih sastojaka koji sadrže konoplju, priopćila je kompanija.

U pitanju je nekoliko proizvoda češkog proizvođača Euphoria Trade, objavio je u srijedu Lidl.

Povećan sadržaj THC-a

U proizvodima je nađen povećan sadržaj tetrahidrokanabinola (THC). Konzumacija bi mogla imati neželjene posljedice po zdravlje, poput promjena raspoloženja i umora. “Zbog toga bi kupci svakako trebali obratiti pozornost na opoziv i prestati koristiti proizvode”, upozorila je tvrtka.

Trgovina proizvodima s većim sadržajem opojnog THC -a zabranjena je u mnogim zemljama.

Moguće kršenje njemačkog zakona o narkoticima

Sredinom kolovoza Lidl je kao mjeru opreza uklonio sve proizvode od konoplje u svom promotivnom asortimanu, jer nadležni trenutno istražuju neke od njih. Prema istražiteljima, radi se o mogućem kršenju njemačkog zakona o narkoticima. Glasnogovornik državnog odvjetništva u Njemačkoj rekao je da se provjerava “sadrže li ponuđeni proizvodi THC ili CBD”.

Prema njemačkom Uredu za zaštitu potrošača, potrebna je licenca za proizvode koji sadrže kanabidiol (CBD).

U četvrtak je i hrvatsko Ministarstvo poljoprivrede izvijestilo o opozivu proizvoda Vita D´or BIO ulje konoplje od 250 mililitara zbog mogućeg povećanog sadržaja tetrahidrokanabiola (THC-a).

Objava Što se ovo događa? Lidl je upravo povukao više svojih proizvoda, u svima je pronađena povećana razina THC-a! pojavila se prvi puta na Portal Priznajem.