Hitri ofanzivci pred dolaskom u Zvezdu

Extra

Hitri ofanzivci pred dolaskom u Zvezdu

Crvena zvezda završnicu prelaznoog roka dočekuje sa ciljem da reorganizuje ofanzivu, a deo planova šampiona Srbije vezan je za Rišaira Živkovića i Nikolu Čumića.

Uvidevši nedosatatak po pitanju brzine u napadu, odnosno na krilnim pozicijama, čelnici crveno-belih krenuli su u potragu za adekvatnim rešenjima, te bi novi auti kluba iz Ljutice Bogdana uskoro mogli da postanu Holanđanin srpskih korena i Užičanin iz redova Olimpijakosa.

Kad je u pitanju Živković rasplet bi mogao da bude poznat već tokom dana imajući u vidu da je ofanzivac juče bio gost u Ljutice Bogana gde je imao završne pregovore sa rukovodstvom prilikom kojih je istakao želju da razmisli pre konačne odluke koju će doneti po povratku kući u Groningen, nakon što mu se slegnu utisci iz Beograda. U slučaju da iz Holandije stigne odgovor kojem se nadaju crveno-beli, nakadašnji krilni napadač Ajaksa dres Zvezde bi zvanično trebalo da zaduži do kraja nedelje, odnosno posle gostovanja crveno-belih u Rumuniji.

Nešto komplikovanija je situacija sa Nikolom Čumićem, hitrim krilom Olimpijakosa, a prepreku predstavlja visina otkupne klauzule. Naime, oba kluba i fudbaler voljni su za dogovor o pozajmici, ali je cena eventualnog otkupa po završetku sezone od 1.000.000 evra koju je klub iz Pireja postavio previsoka iz perspektive Beograđana. Upravo ovaj detalj tema je u aktuelnoj fazi pregovora, međutim uprkos činjenici da je grčki klub poznat po visokim otkupnim klauzulama (prilikom prethodne Čumićeve pozajmice u Hihonu sloboda Srbina je bila procenjena na 7.000.000 evra) adut Zvezde su odnosi dva kluba i činjenica da je Zvezdan Terzić, generalni direktor šampiona Srbije, dobar sa Evangelosom Marinakisom, prvim čovekom Olimpijakosa.

Čumić je fudbalski put počeo u rodnom Užicu igrajući za Slobodu, odakle je prešao u Metalac. Potom je nosio dres Radničkog koji ga je za 500.000 evra prodao klubu iz Pireja. Fudbaler Olimpijakosa je kao opcija u prvi plan izbio nakon što se angažman njegovog klupskog saigrača Lazara Ranđelovića ispostavio kao nerealna opcija, a prostor za 22-godišnjeg Užičanina, ali i Živkovića trebalo bi da stvori sve izvesniji rastanak sa Dionijem. Budžet crveno-belih osim odlaska Francuza mogla bi da rastereti i prodaja Filipa Falka, koji je uz centarfora među igračima slobodnim u pronalasku nove sredine, a za nekadašnjeg igrača Lečea nedavno je pokazala Monca.

Uz pomenute promene, crveno-beli razmatraju i eventualne opcije pojačanja na levom beku, ali je rešenje uz aut linju koje bi rasteretilo Milana Rodića u magli.

Izvor: mozzartsport.com