Tko će biti potpredsjednik Sabora?

Extra

Odlaskom Miroslava Škore iz Domovinskog pokreta (DP) otvorilo se i pitanje kome će pripasti mjesto potpredsjednika Sabora na koje odsad jednaka prava polažu Most i DP, čiji klubovi sada broje po osam članova, piše u nedjelju Jutarnji list.

Miroslava Škore potpredsjednik je Sabora, no odlaskom iz DP-a jasno je da će Škoro morati otići s te funkcije.

SDP-u kao najjačoj oporbenoj stranci pripada jedno, a na drugo potpredsjedničko mjesto odsad jednaka prava polažu Most i DP, čiji klubovi sada broje po osam članova.

“Nemamo ništa manje prava na to mjesto nego Most. Možemo s njima razgovarati o tome, u obzir dolazi i podjela mandata između DP-a i Mosta”, kaže član Predsjedništva DP-a Igor Peternel.

“Sasvim je jasno da oni neće moći zadržati isti broj odbora i pozicija u Saboru. Mi nećemo kokošariti, ali ćemo tražiti da se poštuje trenutni odnos snaga u Saboru. Sad smo fokusirani na pomoć našoj Banovini i zakonska rješenja koja pripremamo za jesen, ali ako ostatak oporbe krene u redefiniranje pozicija sukladno promjenama koje se događaju, sve na čemu ćemo mi inzistirati je pravednost i poštovanje trenutnog stanja. Moguće je da se do početka zasjedanja dodatno promijene odnosi”, kaže zastupnik Mosta Nikola Grmoja za Jutarnji list.

(Hina)

Objava Tko će biti potpredsjednik Sabora? pojavila se prvi puta na Portal Priznajem.