TOMAŠEVIĆ: “Uvodimo građanski odgoj u zagrebačke škole”

Extra

Gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević održao je konferenciju za medije kako bi javnost izvijestio o najnovijim odlukama i procesima u Gradu Zagrebu.

Prvo je riječ uzeo Korlaet. “Obišli smo zgrade s crvenom, sad su na redu one sa žutom naljepnicom. 6101171 je telefon na koji se može pozvati mobilni tim. Kreće obnova školskih zgrada”, rekao je.

“Čeka nas početak školske godine. Bitno je da se ništa ne mijenja što se tiče stečenih prava vezano za udžbenike i radne materijale. U zadnjih nekoliko mjeseci povukli smo novac za pomoćnike u nastavi i imat ćemo tri puta više pomoćnika u nastavi koji su financirani iz EU sredstava”, rekao je Tomašević.

Preko projekta će biti financirano 439 pomoćnika u nastavi, a uz ta EU sredstva imamo i iz proračuna još 486 pomoćnika i tri stručna komunikacijska posrednika. Ukupno će biti angažirano 925 pomoćnika u nastavi i 6 komunikacijskih posrednika”, dodao je.

Što se tiče lokacija nastave za škole oštećenih u potresu, ne mijenja se ništa. I dalje će biti organiziran prijevoz učenika na druge lokacije.

Što se tiče vrtića, ove godine je zaprimljeno više od 8600 zahtjeva, negdje oko 200 zahtjeva više. Upisano je više od 7 tisuća djece u vrtiće, 500 djece više nego lani”, izvijestio je Tomašević. Dodatno će se upisivati još 207 djece, a do kraja još više od 500 djece, najavio je gradonačelnik.

“Natječaj je bio donedavno za oko 400-injak članova. Javilo se čak 2300 ljudi. Više nego 10 puta više od onoga koliko treba. Prijave još dolaze jer dolaze poštom. To pokazuje da su građani zainteresirani da sudjeluju u upravljanju, jer motiv sigurno nisu naknade koje smo smanjili.”

“Idu aktivnosti za uvođenje građanskog odgoja i obrazovanja u škole. Danas je išao dopis da se vidi koliko je učenika zaniteresirano za tu izvannastavnu aktivnost. I već ove godine će to biti uvedeno tamo gdje je interes velik.

Novi natječaji za pročelnike

“Sljedeći tjedan ćemo raspisati prve javne natječaje za pročelnike za Ured za upravljanje imovinom, Ured gradonačelnika i gradski kontrolni ured.”

Na Elektroničkom oglasniku javne nabave objavljeno je i da je Grad Zagreb ponišio natječaj za građenje javne i dekorativne rasvjete Mosta Mladosti.

 

Objava TOMAŠEVIĆ: “Uvodimo građanski odgoj u zagrebačke škole” pojavila se prvi puta na Portal Priznajem.