“Tomaševićev čovjek” u NO Holdinga ima obveznice “Laništa” kojem isti taj Holding godišnje plaća 65 milijuna kuna!

Extra

JUTARNJI LIST u današnjem tiskanom izdanju objavio je kako bi Ratko Bajakić, Tomaševićev ekonomski stručnjak i čovjek koji je postavljen u Nadzorni odbor Zagrebačkog holdinga, mogao biti u sukobu interesa jer ima obveznice tvrtke kojoj Holding isplaćuje novce. Radi se o tvrtki Lanište, kojoj Holding isplaćuje 65 milijuna kuna za zakup Arene.

Jutarnji navodi i kako je Bajakić, kao i suprug Tomaševićeve zamjenice Danijele Dolenec, investitor u startup Top Digital Agency. Ona tvrdi da se oni ne poznaju.

List piše i da je tvrtka Apsolon, nakon što je u njeno vlasništvo ušao Bajakić, 2017. godine kupila tvrtku koju je osnovala Sandra Benčić, a iz koje je ona izašla 2011. godine. Benčić kaže da ne postoji nikakva veza između nje i tvrtke.

Samodol teško optužio Tomaševića i Bajakića

Podsjetimo, predsjednik Uprave Zagrebačkog holdinga Nikola Vuković te član Uprave Ante Samodol nakon tri i pol mjeseca su smijenjeni zbog, kako tvrdi gradonačelnik Tomislav Tomašević, “različitih koncepata vođenja Holdinga”.

Ante Samodol na svojoj je stranici danas detaljno opisao što se događalo od dana imenovanja do dana smjene. Teško je optužio Možemo i Tomaševića. Spominjao je i Bajakića.

“Bajakićeva sestra osoba od povjerenja”

Napisao je kako je javna bilježnica koja je sudjelovala na razgovorima od strane Tomaševića predstavljena kao Bajakićeva sestra i osoba od povjerenja. Ona je ovjerila ugovore i to naplatila od Zagrebačkog holdinga, iako je njen brat u Nadzornom odboru te iste tvrtke.

Objava “Tomaševićev čovjek” u NO Holdinga ima obveznice “Laništa” kojem isti taj Holding godišnje plaća 65 milijuna kuna! pojavila se prvi puta na Portal Priznajem.