VAŽNA VEST ZA GRAĐANE SRBIJE! Poznato šta će se u Srbiji prvo zabraniti ukoliko broj obolelih počne da raste

Extra

Ako broj novoinficiranih na dnevnom nivou dostigne 1.000, prva mera restrikcije koja će biti vraćena na snagu je zabrana masovnih okupljanja, saznaje se od izvora bliskog Kriznom štabu.

– Tu odluku kao i do sada doneće Krizni štab, a preporuku daje njegov medicinski deo. Ako dođemo do 1.000 zaraženih dnevno, prvo će se tražiti smanjenje broja ljudi koji se okupljaju na jednom mestu – navodi izvor blizak Kriznom štabu.

Podsećamo, da trenutno vežeće mere dozvoljavaju skupove od 500 ljudi. U Srbiji je, inače, u poslednja 24 sata registrovano 457 novozaraženih od ukupno 6.128 testiranih, a preminule su četiri osobe. Na respiratorima se trenutno nalazi 12 hospitalizovanih.

Kada je reč o festivalima, zasad nema promena. Prema planovima organizatora Sabora trubača u Guči, koji će se održati od 12. do 15. avgusta, na ovogodišnji Dragačevski sabor moći će da uđu samo oni koji imaju potvrdu da su vakcinisani ili potvrdu da su preležali kovid ili negativan PCR test. Za one koji ništa od toga ne budu imali biće omogućeno antigensko testiranje na licu mesta.

Arsenal fest i Egzit festival bile su prve manifestacije ovakvog tipa organizovane u Srbiji tokom pandemije. Kako su ranije rekli organizatori festivala, nijedna od njih nije dovela do povećanog širenja virusa, što između ostalog pokazuje i činjenica da u Kragujevcu i Novom Sadu, nije došlo do porasta broja zaraženih. Ipak, obe manifestacije održane su u vreme kada je dnevno broj novozaraženih bio manji.

Izvor: SRbijadanas.com