Vojska ponovo podiže šatore ispred ispred KB-a Dubrava

Extra

Pripadnici Zapovjedništva za potporu Hrvatske vojske započeli su u nedjelju postavljanje samoodrživog ekspedicijskog kampa na području Kliničke bolnice (KB) Dubrava, priopćio je MORH.

Riječ je o samoodrživom ekspedicijskom kampu sa 25 grijanih šatora i 200 kreveta za smještaj pacijenata za čije je postavljanje angažirano 65 pripadnika Bojne za opću logističku potporu Zapovjedništva za potporu i 25 motornih vozila.

„Hrvatska vojska od samog početka širenja pandemije koronavirusa pomaže civilnim institucijama i građanima Hrvatske kroz razne oblike potpore te će se ponovno aktivno uključiti i dati svoj obol u postavljanju ekspedicijskog kampa na području KB-a Dubrava“, poručio je ministar obrane Mario Banožić.

Bojna za opću logističku potporu je postrojba Zapovjedništva za potpore zadužena za provedbu logističke potpore u terenskim uvjetima kroz provođenje ključnih funkcija, aktivnosti i zadaća potrebnih za održivost elemenata snaga Hrvatske vojske u provedbi operacija.

Pripadnici Bojne tijekom pandemije izvršavaju jednu od temeljenih misija Hrvatske vojske – pružanje potpore civilnim institucijama. U razdoblju od ožujka 2020. godine do danas pružali su pomoć zdravstvenim i civilnim ustanovama postavljanjem više od 100 šatora različitih vrsta i druge vojne opreme za zbrinjavanje oboljelih, navodi se u priopćenju.

(Hina) p

Objava Vojska ponovo podiže šatore ispred ispred KB-a Dubrava pojavila se prvi puta na Portal Priznajem.