ZVEZDA HOĆE DVA MEGA POJAČANJA! Centar i bek na radaru Radonjića

Extra

Početak sezone u Crvenoj zvezdi obeležili su brojni kadrovski problemi koje je Radonjićeva ekipa uspešno prevazišla. Sada je situacija mnogo bolja, pogotovo posle angažovanja iskusnog plejmejkera Stefana Markovića, ali se po svoj prilici crveno-beli tu neće zaustaviti na tržištu.

Očekuje se još jedno ili dva pojačanja, i to na pozicijama centra i beka, a potencijalna imena su već ”procurila” u javnost.

Preneli smo već u toku dana da bivši Zvezdin centar Matijas Lesor najverovatnije završava saradnju sa Makabijem, što je odmah pokrenulo spekulacije da bi upravo on mogao da pojača konkurenciju na centarskim pozicijama u Zvezdi.

A kada je u pitanju potencijalno pojačanje na bekovskim pozicijama, danas se spekuliše o Aleriku Frimenu, aktuelnom košarkašu turskog Bursaspora, na čijoj je klupi bivši trener Crvene zvezde Dušan Alimpijević.

Frimen ima 27 godina, prošle sezone igrao je Evroligu sa ekipom francuskog Asvela, kada su i crveno-beli mogli bliže da ga upoznaju. Potom je imao kratku epizodu u Kini, posle čega je potpisao ugovor sa Bursasporom, za koju je nastupao i pre dve godine.

Od početka sezone je u prva četiri kola Evrokupa ostvario prosečni učinak od 18 poena, tri asistencije i 2.8 skokova.

sportske.net