ČETNICI SU ZLOČINCI: Sportski svijet osudio Srbina s tetovažom četničkog vojvode

Extra

UEFA je zabranila bivšem reprezentativacu Bosne i Hercegovine i članu grčkog AEK-a Ognjenu Vranješu da igra utakmice u europskim natjecanjima s vidljivom tetovažom četničkog vojvode MomčilaĐujića.

Krovna europska nogometna organizacija istražila je utakmicu drugog pretkola Konferencijske lige između AEK-a i Veleža zbog toga što je jedan nogometaš, Vranješ, igrao s istaknutim fašističkim motivom i sada je donijela odluku da ga više neće smjeti pokazivati, prenosi sportski.net

Vranješ, naime, na desnoj ruci ima tetoviran lik Momčila Đujića, četničkog vojvode koji je za vrijeme Drugog svjetskog rata bio poznat pod nadimkom Krvavi pop iz Strmice.

Krajem 1942. i početkom 1943. godine Đujić je sa svojim četnicima napravio pokolje po selima Gata, Tugare, Cista, Gornji Dolac, Zvečanje, Dugopolje, Štikovo, Maovice, Otavice, Vinalić, Kijevo i Garjak. U selu Kosovu kod Knina formirao je i sabirni logor.

Objava ČETNICI SU ZLOČINCI: Sportski svijet osudio Srbina s tetovažom četničkog vojvode pojavila se prvi puta na Portal Priznajem.