GRADONAČELNIK KUTINE IZAŠAO IZ HDZ-a: “Ne želim da stranku povlače po blatu radi mene, sve će se razjasniti na sudu”

Extra

Kutinski gradonačelnik Zlatko Babić odlučio se ispisati iz članstva Hrvatske demokratske zajednice.

“S obzirom na to da se moja stranka, kojoj sam pristupio 1989. godine u “baraci” u Zagrebu povlači kroz blato zbog novonastale situacije u Kutini, a koju isključivo želim razjasniti i razriješiti putem institucija Republike Hrvatske, odlučio sam zatražiti ispis iz članstva Hrvatske demokratske zajednice.

Odlučan sam da putem nadležnih institucija otklonim svaku indiciju koja bi ukazivala na moju odgovornost o atmosferi koja je proizvedena u posljednjih nekoliko tjedana.

Moje sugrađanke i sugrađani su me ponovno izabrali na dužnost gradonačelnika na temelju moga rada te me ova situacija obvezuje da kao gradonačelnik radim još jače za Kutinu i sve moje sugrađane”, napisao je Babić na Facebooku.

Podsjetimo, njega je bivša direktorica gradske tvrtke “Eko Moslavina” optužila da ju je smijenio jer se protivila uhljebljivanju.

‘Moja smjena je osvetničkog karaktera nakon što sam javnosti iznijela koruptivne radnje gradonačelnika i predsjednika Gradskog vijeća Kutine. To je razvidno iz činjenice što niti za jedno od preostala tri trgovačka društva u Kutini nije raspisan natječaj za člana uprave – direktora. Čudi me da gradonačelnik nije raspisao natječaj za svoje gradonačelničko radno mjesto, koje je opterećeno kriminalom, nego za moje radno mjesto, za koje nije bilo nijedne nepravilnosti u radu, što se vidi iz Nalaza i mišljenja državne revizije, nije pokrenut nijedan prekršajni ili drugi postupak protiv tvrtke kojom upravljam u protekle četiri godine. Ako prijaviš kriminal, politika ti oduzme egzistenciju’, rekla je Cvrtila za 24sata i dodala da tvrtka uspješno posluje.

Objava GRADONAČELNIK KUTINE IZAŠAO IZ HDZ-a: “Ne želim da stranku povlače po blatu radi mene, sve će se razjasniti na sudu” pojavila se prvi puta na Portal Priznajem.