Hrvatska tvrtka traži radnike: Plaća? 15.000 kuna

Extra

Slavonska tvrtka Ricardo, čije je sjedište u Dardi, kao jedna od najboljih hrvatskih tvrtki u sektoru cestovnog prijevoza i dalje ima problema s nedostatkom kvalificiranih vozača. Govoreći o tom problemu, Milan Vrdoljak, vlasnik i predsjednik Uprave tvrtke, rekao je da imaju 265 registriranih voznih jedinica i da bi odmah mogli zaposliti stotinu vozača, javlja Glas Slavonije.

‘Da nam ovog trenutka dođe i 100 vozača, za sve njih bilo bi posla. Samo to vam je dovoljan pokazatelj kakav problem imamo. To nije problem koji je nastao preko noći, niti se preko noći može riješiti, no mi držimo da moramo biti društveno odgovorni i vidjeti što mi kao poduzetnici možemo pridonijeti da društvu pružimo ruku i kažemo što mi trebamo napraviti da ljude koji su nezaposleni, da ih napravimo zapošljivim.

Znam da oko zanimanja vozača vlada fama da kad sjednu u kabinu nema ih doma mjesec dana, ali nama nedostaju i vozači koji obavljaju loko dostavu, s radnim vremenom od 7 do 15 sati. A mislim pritom da su u ovoj grani korektne plaće, u našoj tvrtki su u rasponu od sedam, pa i više od 15 tisuća kuna. Dakle, to je daleko ispod minimalca. No, mislim da sličnih problema ima i u drugim strukama”, rekao je Vrdoljak.

Kako usmjeriti mlade?

Pri posjeti osječko-baranjskog župana Ivan Anušić tvrtki Ricardo, Anušić naglasio je da se kao glavni problem iskristalizirao nedostatak kvalificirane radne snage te da već od upisa u srednju školu treba usmjeravati mlade ljude prema sigurnim radnim mjestima koja su kvalitetno i dobro plaćena, i koja su ovdje na području Slavonije i Baranje.

“Bitno je te osobe osvijestiti kako i na koji način odlučiti se za zanimanja koja u budućnosti postaju deficitarna. Ona nam čine problem, jer domaće tvrtke koje bi se mogle jače gospodarski i tržišno pozicionirati ne uspijevaju, jer nemaju dovoljan broj radnika za određene poslove. Uvozimo radnu snagu, dok s druge strane na našem županijskom Zavodu za zapošljavanje imamo 14 tisuća nezaposlenih koji ili nemaju kvalifikaciju ili nisu zainteresirani za prekvalifikaciju”, upozorio je Anušić.

Objava Hrvatska tvrtka traži radnike: Plaća? 15.000 kuna pojavila se prvi puta na Portal Priznajem.