SLAŽETE LI SE? Komunikacijska stručnjakinja: Premijer je izgubio profinjenost i staloženost

Extra

Komunikacijska stručnjakinja Gabrijela Kišiček komentirala je u N1 Studiju uživo sinoćnja događanja u Saboru, ali i jučerašnje reakcije premijera Andreja Plenkovića na pitanja novinara o presudi Vrhovnog suda u slučaju Fimi media.

“Ne bih to nazvala cirkusom, nego zdravom pobunom, prosvjedom u okvirima civilizirane komunikacije”, rekla je Gabrijela Kišiček i dodala:

“Želimo zastupnike koji strastveno zastupaju svoje ideje. Problem je gruzijski parlament gdje dolazi do fizičkog obračuna. Dok smo na razini citiranja Danteovog “Pakla”, pripremljenost zastupika pokazuje da znaju što rade, da nisu tamo došli kao cirkusanti koji žele napraviti performans.”

Na pitanje smatra li da je premijeru Andreju Plenkoviću povrijeđena taština, rekla je:

“Moglo se primjetiti po osobnoj zamjenici – ja, ja, meni – vrlo osobno je to shvatio očito. Premijer je sklon diskvalificirati oponente, to je njegov način odnošenja kritika, ne osvrće se na sadržaj kritika, nego na osobu koja kritizira. Bio je toliko isprovociran, oporbu je isprovocirao da nisu ni blizu njemu da bi se okupili. On je oduvijek bio poznat kao čovjek koji se voli obraćati s visoka i docirati, posebno onima koji kritiziraju, no sad je čak i on oštro reagirao. Očito je bio jako provociran. Premijer je očito izgubio svoju profinjenost, kultiviranost i staloženost i jako je osobno shvatio kritiku.”

Dodaje također da je on drugačija osoba od one koja je preuzela vodstvo HDZ-a od Tomislava Karamarka.

“Htjela sam podsjetiti na Andreja Plenkovića s početka njegove premijerske karijere. Što je slabija oporba, to je onaj na vlasti skloniji autokraciji. On nije imao nekoga tko bi mu se suprotstavio i bio retorički ravnopravan. Milanović mu je po retoričkoj vještini najbliže i možda je njegova polemika s premijerom dala vjetar u leđa oporbi. Premijer nije nepobjediv. Kad se ne zna sadržajno nositi s kritikama, onda ide diskreditirati one koji kritiziraju. Jučer je pokazao da nije sklon konstruktivnoj demokratskoj raspravi”, rekla je Kišiček.

Objava SLAŽETE LI SE? Komunikacijska stručnjakinja: Premijer je izgubio profinjenost i staloženost pojavila se prvi puta na Portal Priznajem.