(VIDEO) Pukovnik marinaca na Fejsu prozvao vladajuće zbog Afganistana. Odmah je smijenjen

Extra

AMERIČKI marinac s činom pukovnika smijenjen je nakon što je na Facebooku i Linkedlnu objavio snimku u kojoj proziva političko vodstvo SAD-a zbog situacije u Afganistanu, prenosi index.hr

Pukovnik Stuart Scheller video je objavio u četvrtak te je u njemu izrazio “rastuće nezadovoljstvo i prijezir za nesposobnost na razini vanjske politike”.

“Ljudi nisu toliko uznemireni zato što su marinci na bojištu nekog iznevjerili, uznemireni su jer su ih iznevjerile vođe”, rekao je, dodajući da je spreman riskirati svoj posao, mirovinu i obiteljsku stabilnost.

Video je na Facebooku podijeljen više od 43.000 puta.

Jučer poslijepodne Scheller je objavio da mu je oduzeto zapovjedništvo “zbog pomanjkanja povjerenja”.

“Moj zapovjedni lanac čini točno ono što bih i ja činio da sam na njihovom mjestu”, napisao je Scheller.

Bivši specijalac: “Ono što je rekao nije pogrešno”

Dan Crenshaw, teksaški kongresmen i bivši pripadnik elitne postrojbe Navy Seals, na Twitteru je napisao: “Ovaj tip je sjajan. Znao je kakve će biti posljedice. Ono što je rekao nije pogrešno.”

Što kažu u marincima?

Major Jim Stenger, glasnogovornik marinaca, rekao je: “Očito je da se radi o emotivnim trenucima za puno marinaca. Postoji mjesto na kojem zapovjednici mogu adresirati svoje neslaganje sa zapovjednim lancem, ali društvene mreže nisu to mjesto.”

Scheller je u marincima proveo 17 godina.

Objava (VIDEO) Pukovnik marinaca na Fejsu prozvao vladajuće zbog Afganistana. Odmah je smijenjen pojavila se prvi puta na Portal Priznajem.